Halaman

Kawan-Kawan Blog MyCorNer..SELAMAT DATANG

Selasa, 5 Jun 2012

Pokok Lidah buaya

biasanya posting pasal kucing n ubatan or 1st aid bg merawat kucing utk penyakit tidak kritikal di rumah...ok ni utk tuan2 kucing plak...biasa kalau duk main gurau2 ngn anak2 bulus mesti ada luka2 akibat cakaran..ok sini saya ingin kongsi ngn kawan2 yg masih belum tahu n tahu tp tak guna..ok  kaedah ini.bagi luka2 kecil boleh sapukan ngn lendir aloe vera atau ada yg panggil lidah buaya..memang berkesan...sejak saya tahu keberkesanannya..saya pun cubalah tanam & actually pokok ni senang hidup n cepat membiak..yang penting sebelum sapu lendir tu basuh dulu tempat luka tu, biar bebas drp kotoran ok...
tengok daun2 tu dah banyak lunyai gara2 diriku yg patah2kan utk ambik lendirnyer hehehe

Nota: actually lendir aloe vera banyak kegunaannya...selamat mencuba

6 comments:

meowwmania berkata...

haah betul betul mmg byk kelebihan daun lidah boye nih, abah kite rajin guna kat rambut dia smpai skrg abah takde uban ;)

nur anis berkata...

aloe vera memang banyak manfaat kan..:)

UniMeOw berkata...

masa kecik2 uni suka letak kat muka..konon2 nk ilangkan jerawat..(macam la dah ada jerawat time 2 kan..haha)

ps2 kena marah ngn abah sb pokok lidah buaya dia ni semua dah kudung..haha

NoRHaNa CorNER berkata...

@meowwmaniaoohh ye ke..x pnh lagi try kat rambut tq MM for info

NoRHaNa CorNER berkata...

@nur anismmg byk manfaat n senang plak nk tanam sbb sng idup

NoRHaNa CorNER berkata...

@UniMeOwhehehe x psl2 kene marah...

Catat Ulasan

CoMMent SiKiT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...