Halaman

Kawan-Kawan Blog MyCorNer..SELAMAT DATANG

Selasa, 10 April 2012

Kesian Baby niey

Bukan nak mengungkit apatah lagi membangkit...tapi pernah korang fikir jika korang diletakkan situasi kucing ni..dibuang seekor tanpa ibu n adik beradik utk menemani...apa yg baby ni boleh buat utk survive? hanya fikir sbb sy ada bela berbelas ekor kucing anda buangnya di rumah saya? nak meringankan beban diri n letak beban dibahu orang lain? memang manusia ni xde hati perut...bukan nk cari gaduh ke apa tapi kalau anda seorang yg ada akal patutke buat camni?

Saya jaga selagi yang termampu, tp sy x maafkan orang yg bertindak begini...saya harap saya x terlepas pandang ..

NOTA:  INGAT WELFARE / TAMAN ASUHAN KE...kita ni pun ada kekangan masa, poket, kudrat ...saya amat alu-alukan bagi mereka yg nak adopted cuma bg dia terjaga sikit barulah dibuka adoption tu

11 comments:

cacamarba berkata...

sokong..salu org suke bela kucing suka2,bile x suke,buang merata2..bela kucing ialah komitmen dan juga perlu disayangi.bkn bela sbb nmpk comel waktu kecik.bile besar dh x brape nk comel,buang kt pasar.cis betul org mcm tu...(marah ni)

ery D cat berkata...

sbb tu la nak bela kucing jgn krn suka atau syg je..ilmu tu kena ada...dh byk bdn2 sukarela bgtau tntang kebaikan kembiri...tp dia ingat kambing biri2 kot, itu yg xde respon..dh byk buang..ada lg buang...yg menjaganya dh tentu2 animal lover..tlg lah jgn amek kesempatan diats keprihatinan animal lover dgn mslh2 korang yg buta kembiri....(bukan buta IT)..tp dh rezeki dia tgl ngn hana, nanti dh sihat semua iklankan yer..ti kwn2 akan sebarkan dan tanya....ti apa2 update yer..terima kasih jaga dia sementara

nur anis berkata...

alor..tomeynya kecik-kecik dah kena buang...hurmm..rumah saya pun selalu jadi tempat buang kucing..tengok kita bela banyak kucing, semua orang nak buang kat situ..

GtHans berkata...

sama laa kita Hana..sabar yer..moga si comel sihat slalu..

meowwmania berkata...

kita serupa...kita serupaaa...

situasi biasa kot jadik kat rmh org yg suka kcg nih, geram mmg geram tp bila tgk muka si comel mmg tak sampai hati kan

harap si kecik ni kuat dan membesar sihat

NoRHaNa CorNER berkata...

@cacamarbasbb tu kalau nk bela setakat rs nak bela, baik jgn bela biar mende tu datang dari hati...manusia nk yg comel aje ...mmg hangin ngn perangai camni..sbb byk kali kat umah ni org buang kucig..tp kebetulan ada yg dtg umah bglah makan n ada p umah2 jiran2 yg lain

NoRHaNa CorNER berkata...

@ery D catbetul tu ery..ermm rs nk kembirikan org yg buang tu senang...dlm Islam dh bgthu kalau kita x mmpu nk jaga harusla dikembirikan haiwan peliharaan berkenaan..bukan cari jln mudah ngn buang kucing2 ni..kalau kene nasib baik org jg xpe..ni kalau kene sepak terajang n kacau org, igt dosa x ada ke atas bahu yg tukang buang tu even kucing tu dh xde kat umah korang?...

NoRHaNa CorNER berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
NoRHaNa CorNER berkata...

@nur anismmg comel n nakal je..itulah tgk comot sikit buang..cuba lah cuci2 sikit kitten ni ..sini dh byk kali org duk buang kucing ..ada p ke umah2 jiran ..ada yg x pnjg umur tp maner ada rezeki lebih Insyaallah sy bg je

NoRHaNa CorNER berkata...

@GtHanssbb kesian sgt kak sbb tu sy ambik jg..cuma sy geram ngn org yg buat camni...

NoRHaNa CorNER berkata...

@meowwmaniaitulah org ni buang time sy ada kt pejabat..abg msg inform ada org buang kucing..kalau sy ada kat umah rsnyer smpt jumpa org buang ni sbb biasa sy byk abiskan ms ngn kucing2 ni kalau duk umah

Catat Ulasan

CoMMent SiKiT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...