Halaman

MyCorner Friends

Ahad, 23 Oktober 2011

PeRnAh Tak?


Pernah tak kucing2 korang keluar tak balik?maksud saya keluar

1hari pastu balik or 2hari pastu balik or 3hari... 4hari? atau lebih?

kat rumah ada 3 ibu2 yang peel mcm ni...

KECIK a.k.a Mek Chek
Suka lepak kat umah jiran sebelah...jiran sebelah bukannya ada kat umah..sebab rumah tu pun kira cam rumah rehat je...ntah apa ada kat sana xtahulah..kalau nak bagi makan kene p jemput depan dia barulah balik..kalau tak payah betul..ermm my adik cakap kalau saya ada memang perangai mengada2 time saya kene p kursus molek2 ada pandai balik sendiri..aduhhh haiiii kecik..kecik...
kalau tak jemput x balik..abis tu camner nak makan...


KELABU a.k.a Mek Abu or Mek Labu
Sejak akhir2 ni berjangkit dengan kelabu plak...dulu jalan kejap balik..pastu hilang sehari balik..pastu x balik2...yang paling risau waktu raya aidilfitri baru2 ni..seminggu tak balik rumah..pagi raya pertama baru balik..aduiii mek labu..awak p maner sampai tak balik2 ni? nak jadikan citer dia buat perangai balik...nampak gayanya me n my mum kene turun padang untuk cari dia..cari punya cari dia kat lubang garaj umah orang...syukur sangat2...nak tahu nape Mek labu hilang je? sebab dah ada lover baru...si hitam siam..yang geramnyerr macam mak kene jemput anak .Mek labu ni nak balik pun berat hati yelah pengarang jantung ambik berat n jaga makan minum dia agaknya..tu yang tak ingat mak dia tuhhh......tak kesian kat mak ke? duk tanya jiran ke mana anak dia lari..sape bwk lari...pening kepala..lenkali kalau nk p maner2 bagitahu idak le mak risau..
Sekarang ni kalau dia tak balik memang p cari tempat biasa dia p...


PUMA a.k.a Mek Ma
Berjangkit plak ngn ibu muda.kerap jugak ilang..mula2 sehari dua hari pastu balik..minggu lepas 4hari termasuk jumaat n sabtu (semalam)..kitorg buat pencarian ...menurut sumber2 rakan pencinta haiwan tempoh mengawan hampir berakhir...tapi Puma tak balik2..risau...hari biasa kalau dilaungkan nama je..mesti Puma tercongok tunggu di bagi makan...tapi 4hari tu xde...puas dipanggil, puas dicari xde...manerlah puma...yang kujumpa seakan2 puma asyik lari je...ermmm kalau puma mesti x lari...Jam hampir pukul 6 pagi tadi...Puma balik...kurus n ringan ..kolar pun dah longgar....manerlah ko pergi Puma ..risau kalau jadi apa2..nak p maner2 bagitahulah sepatah..pakwe maner yang mek ma berkenan sgt...ermm takut kitorg tak setuju la tu..



Nota: tak sabar nak tunggu rumah korang siap..

9 comments:

cacamarba berkata...

mau kna kasi zass br duk rmh kot..hee

Nazirah berkata...

2 ekor kucing sy hilang sebab perngai mcm ni..mula2 balik seminggu sekali..pastu xbalik2 dah..diorang xtau ke kita risau..? Mcm2 perangai

NoRHaNa CorNER berkata...

cacamarba:dah kene zass dah semua2 ni...
Nazirah:sebab tu saya risau sgt2..kalau dh siap rumah diorg xdelah diorg hilang2 lagi..

Zubeq Ance berkata...

dulu saye ade kucen yg mcm ni. sumer yg buat perangai mcm ni kucen jantan. mak saye kate, dia nak luaskan territory dia. mula2 dua tiga hari ilang, lps tu seminggu. makin hari makin lame. tp alhamdulillah sumer nye ingat jalan pulang & mati dkt umah. tp ade sekor yg pergi tak pulang2. mak kate mungkin dia dah mati. name dia Labu. In memories~~~

UniMeOw berkata...

alaa biasa la 2,,meow2 mmg suke idop sdri2...ble lapor br igt tuan..hehe

Rosmawati Yusof berkata...

Puma, jgn rayau jauh2 lagi, ok...

NoRHaNa CorNER berkata...

Zubeq:tertukr ngn situasi sy plak..yg peel cmni kucing betina huhuhu..bila xde depan mata mmg risau takut jadi apa2
Unimeow:masalahnyer tuan dia pggil makan pun x brp nak balik yg peel 3 ibu ni...
K.Kim:so far puma jadi baik lepas dia balik..kalu degil kene babab...

meowwmania berkata...

rasanya kalau dah sunat dorang tak merayau lagi kot ;)

NoRHaNa CorNER berkata...

MM:tu yg pelik

Catat Ulasan

CoMMent SiKiT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...